Academische Werkplaats Duurzame Zorg aanwezig tijdens International Conference on Integrated Care in Utrecht

23 May 2018

Op 23, 24 en 25 mei nam een groep onderzoekers van de Academische Werkplaats Duurzame Zorg deel aan de 18e editie van het jaarlijkse congres van de International Foundation for Integrated Care (IFIC). Het congres staat jaarlijks in het teken van geïntegreerde zorg, een onderwerp dat goed aansluit bij de academische werkplaats.

De International Conference on Integrated Care (ICIC), zoals het congres officieel heet, werd dit jaar gehouden in Utrecht. Het thema van dit jaar was: ‘Value for People and Populations: Investing in Integrated Care’.

Namens de Academische Werkplaats Duurzame Zorg waren Dirk Ruwaard, Mariëlle Kroese, Dorijn Hertroijs, Tessa Quanjel, Esther van den Bogaart, Sanne Grootjans, Gijs Brouwer en Rowan Smeets aanwezig op het congres. Tijdens de conferentie waren zeven posters van de Academische Werkplaats Duurzame Zorg aanwezig. Daarnaast mochten Tessa Quanjel, Gijs Brouwer, Esther van den Bogaart en Dorijn Hertroijs het onderwerp van hun poster toelichten aan belangstellenden tijdens verschillende poster presentatie sessies. 

Dirk Ruwaard organiseerde een workshop met als titel ‘Integrated care: challenges for professions and interprofessional education’ naar aanleiding van de eerder verschenen adviezen van de Adviescommissie Innovatie Zorgberoepen en Opleidingen. Behalve dat de adviezen gepresenteerd werden, kwamen in dit verband ook de ontwikkelingen in Limburg aan bod over interprofessioneel leren tussen MBO, HBO en WO in de zorg.

Het evenement trok gerenommeerde sprekers uit binnen- en buitenland die drie dagen lang onderzoeksresultaten, projecten en praktische ideeën en toepassingen met elkaar uitwisselden rondom het thema geïntegreerde zorg. De abstracts e.d. zullen dit jaar ook gepubliceerd worden in het International Journal of Integrated Care. 

Interessant? De 19e editie van de International Conference on Integrated Care zal worden gehouden van 1-3 april 2019 in San Sebastian.