Nieuwsbrief 2 Academische Werkplaats Duurzame Zorg Limburg

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2 Academische Werkplaats Duurzame Zorg Limburg

  
 
 
 

AWDZ op Twitter

Sinds kort zijn we ook actief op Twitter! Je kunt ons vinden onder @AWDuurzameZorg. Via dit medium willen we graag ons bereik vergroten en natuurlijk actuele kwesties communiceren.

Volg ons, retweet, en reageer op onze berichten!

 

International Conference on Integrated Care 2015

Op 25, 26 en 27 maart nam een aantal leden van de Academische Werkplaats Duurzame Zorg deel aan het jaarlijkse congres van de International Foundation for Integrated Care (IFIC). Het congres van de IFIC staat jaarlijks in het teken van geintegreerde zorg, een onderwerp dat goed aansluit bij de academische werkplaats.

Lees meer

Pilot resultaten anderhalvelijnszorg gepresenteerd in Friesland

Een mooie mijlpaal is bereikt! De eerste analyses van de pilot anderhalvelijnszorg in de proeftuin Blauwe Zorg (Maastricht-Heuvelland) zijn uitgevoerd.

Sofie van Hoof is samen met Ronald Meerlo en Guy Schulpen van samenwerkingspartner ZIO uitgenodigd in Friesland, waar zij deze eerste resultaten heeft mogen presenteren bij een bijeenkomst over 'het Friese Meekijkconsult'.

Lees meer

Uitbreiding Eerstelijnsplus project

 

Ons onderzoek naar eerstelijnspluszorg is flink uitgebreid: we werken nu ook samen met de proeftuinen Mijn Zorg (Oostelijk Zuid-Limburg) en Anders Beter (Westelijke Mijnstreek), naast de al bestaande samenwerking met Blauwe Zorg (Maastricht-Heuvelland).

Lees meer

Succesvolle bijdrage Bram Fleuren aan WSH conferentie

 

De Work, Stress, and Health Conference 2015 in Atlanta was een succes. Bram Fleuren gaf een presentatie over de nieuwe benadering en definitie van duurzame inzetbaarheid, welke goed werd ontvangen. Reacties op het conceptuele model, dat het mogelijk maakt duurzame inzetbaarheid te meten, waren positief.

Lees meer

Team Rechtvaardige Zorg maakt stappen

 

Het onderzoeksteam van het project Rechtvaardige Zorg  is een samenwerking aangegaan met de proeftuin Blauwe Zorg, een mooie stap. Het onderzoek richt zich in eerste instantie op de besluitvormingsprocedures op bestuursniveau rond de interventie anderhalvelijnszorg/eerstelijnspluszorg. 

Lees meer