Academische Werkplaats Duurzame Zorg in de publiciteit: “Gezond bewegen bij Artrose”

8 June 2016

Op 7 juni 2016 verscheen er een artikel over het zorgpad ‘Gezond bewegen bij Artrose’ in de Gezondheidsbijlage het Dagblad De Limburger. Het zorgpad is onderdeel van de proeftuin ‘Anders Beter’ in de Westelijke Mijnstreek. De Academische Werkplaats Duurzame Zorg evalueert gezamenlijk met de samenwerkende partners binnen ‘Anders Beter’ de aanpak van dit project.

Het doel van het zorgpad ‘Gezond bewegen bij Artrose’ is het optimaal inzetten van diagnose en behandeling bij patiënten met artrose aan knie of heup. Hierbij wordt uitgegaan van de patiënt, niet van de professional. Wanneer een patiënt zich met artroseklachten meldt bij de huisarts, zal de huisarts nastreven deze patiënt eerst conservatief te behandelen (met of zonder fysiotherapie). Het doel van het zorgpad is om minder patiënten te verwijzen naar de tweede lijn en indien nodig patiënten pas te verwijzen wanneer klachten na een bepaalde periode niet zijn afgenomen.

De Academische Werkplaats Duurzame Zorg onderzoekt of het zorgpad leidt tot minder verwijzingen naar de tweede lijn en evalueert de ervaringen van patiënten en zorgprofessionals.

Meer informatie over dit project kunt u vinden op de site van ‘Anders Beter’: http://www.andersbeterwm.nl

Een link naar het artikel vindt u hier.