Nieuwsbrief 9 Academische Werkplaats Duurzame Zorg Limburg

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 9 Academische Werkplaats Duurzame Zorg Limburg

  
 
 
 

Bijeenkomst Platform NieuweZorg '2017: Begin van het morele tijdperk?'

Op 13 december 2016 vond bij CZ in Tilburg de NieuweZorg-bijeenkomst plaats: '2017: begin van het morele tijdperk?' Het symposium was volledig gewijd aan de proeftuinen MijnZorg en Anders Beter in Zuid-Limburg. Vanuit de Academische Werkplaats Duurzame Zorg ging Dirk Ruwaard in zijn presentatie 'Verdraaide wetenschap - Practice-based Onderzoek' dieper in op de ontwikkelingen in de wetenschap en op het onderzoek naar de verschillende initiatieven in de proeftuinen in Zuid-Limburg. Daarnaast werden door andere proeftuinpartners presentaties verzorgd. 

Lees meer

Caphri Health Care Award 2016 voor Dirk Ruwaard en de AWDZ

Tijdens de jaarlijkse Caphri Research Day op 24 november heeft Dirk Ruwaard de 'Caphri Health Care Award 2016' in ontvangst mogen nemen. Hij ontving deze award voor de inspanningen die zijn geleverd voor de Academische Werkplaats Duurzame Zorg. De award is een mooie blijk van waardering voor de inzet die tot nu toe is geleverd door alle medewerkers van AWDZ en een stimulans voor de toekomst. 

 

Presentatie Eveline van Velthuijsen EDA2016

Onderzoeker Eveline van Velthuijsen van het project "Seniorvriendelijke Ziekenhuizen - verbeteren van zorg inzake delier" heeft op 3 en 4 november haar werk gepresenteerd op het jaarlijkse congres van de European Delirium Association (EDA), in Vilamoura, Portugal. 

Lees meer

Kritische publicatie over de heersende definitie van duurzame inzetbaarheid

Het team rondom duurzame inzetbaarheid van werkenden in de zorg heeft afgelopen november een commentaar gepubliceerd in het Scandinavian Journal of Work, Environment and Health. In het stuk 'Critical reflections on the currently leading definition of sustainable employability' wordt ingegaan op de heersende definitie van duurzame inzetbaarheid. 

Lees meer

Subsidie toegekend aan project PlusPraktijken binnen proeftuin MijnZorg

Per 1 juni 2016 is binnen de proeftuin MijnZorg het nieuwe initiatief 'PlusPraktijken' van start gegaan. PlusPraktijken zijn huisartsenpraktijken die, met hulp van de zorggroep Huisartsen Oostelijk Zuid-Limburg (HuisartsenOZL) en zorgverzekeraar CZ, innovatieprojecten gaan oppakken. De Academische Werkplaats Duurzame Zorg gaat de monitoring en evaluatie van dit project verzorgen.

Lees meer