Nieuwsbrief 4 AWDZ

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 4 Academische Werkplaats Duurzame Zorg Limburg

  
 
 
 

Prof. Dr. Dirk Ruwaard spreekt op ZorgNL 2015

Maandag 2 november vond in Groenekan het ZorgNL congres plaats. Dit jaar stond het congres van Zorgverzekeraars Nederland in het teken van 'substitutie'. Onder de aanwezigen bevonden zich afgevaardigden van zorgverzekeraars, zorgaanbieders en patienten. Prof. Dr. Dirk Ruwaard sprak vanuit de Academische Werkplaats Duurzame Zorg, over het thema "Substitutie van zorg: Een toegevoegde waarde van cijfers?!
Lees meer

Project seniorvriendelijke ziekenhuiszorg

Eveline van Velthuijsen heeft een poster gepresenteerd tijdens de Annual Scientific Meeting van de Gerontological Society of America (GSA), in november 2015 in Orlando. 

Lees meer

Bijdrage door team Marktwerking aan 'Zorg voor Toezicht'

De leden van het projectteam Marktwerking hebben onlangs een bijdrage geleverd aan het boek "Zorg voor Toezicht". Daan Westra, Federica Angeli, Martin Carree en Dirk Ruwaard gaan in hun bijdrage in op de bestuurlijke verwevenheid van zorgorganisaties.

Lees meer

Twee nieuwe junior onderzoekers Eerstelijnsplus

Esther van den Bogaart en Niels Hameleers zijn onlangs begonnen als junior onderzoeker binnen de Academische Werkplaats Duurzame Zorg op het thema Eerstelijnsplus.

Lees meer

Interview met.... Onderzoeker Maartje van der Aa

Duurzame zorg, het is een breed thema. Die breedte is duidelijk zichtbaar in de projecten van de Academische Werkplaats Duurzame Zorg, waaronder het project van onderzoeker Maartje van der Aa. Wie is zij? Hoe past haar project binnen de Academische Werkplaats Duurzame Zorg? En wat zijn de doelen en uitdagingen van haar project? In het interview lees je er alles over.
Lees meer