Nieuwsbrief 3 Academische Werkplaats Duurzame Zorg Limburg

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 3 Academische Werkplaats Duurzame Zorg Limburg

  
 
 
 

Preuvenemint-event 2015

 

Op vrijdag 28 augustus presenteerden verschillende Academische Werkplaatsen - zo ook de Academische Werkplaats Duurzame Zorg - zich op het achtste Preuvenemint-event, georganiseerd door Maastricht UMC+. "Thema: Healthy Living: Netwerken in de regio".

Lees meer

Samenwerking met Zorg aan Zet

Het project duurzame inzetbaarheid van werkenden in de zorg is een samenwerking gestart met Zorg aan Zet. Zorg aan Zet is een regionale arbeidsmarktorganisatie, werkzaam voor organisaties binnen de sector zorg en welzijn.

Lees meer

Geslaagde werkconferentie substitutie

Op 10 juni zijn vertegenwoordigers van de drie Limburgse proeftuinen - Mijn Zorg, Blauwe Zorg en Anders Beter - bijeengekomen om ervaringen uit te wisselen rondom het thema Substitutie van zorg. Met aanwezigheid van zorgverzekeraars CZ en VGZ, de provincie Limburg, patientenorganisatie Huis voor de Zorg, eerstelijns organisaties ZIO, HOZL en MCC Omnes, ziekenhuizen Zuyderland (voorheen Atrium, Orbis) en MUMC+ en natuurlijk onderzoekers was het een gemeleerd gezelschap.

Lees meer

Interview met... onderzoeker Eveline van Velthuijsen over ouderen en delier

Duurzame zorg, het is een breed thema. Die breedte is duidelijk zichtbaar in de eerste projecten, waaronder het project van onderzoeker Eveline van Velthuijsen. Wie is zij? Hoe past haar project binnen de Academische Werkplaats Duurzame Zorg? En wat zijn de doelen en uitdagingen in haar project? In het interview lees je er alles over.

Lees meer

Teams Duurzame Zorg zichtbaar op EHMA congres

Daan Westra en Maartje van der Aa hebben onlangs hun eerste onderzoeksresultaten gedeeld op een internationale bijeenkomst in Breda. Het jaarlijkse congres van de European Health Management Association (EHMA)  bracht ongeveer 300 wetenschappers, managers en zorgprofessionals uit meer dan 30 landen bij elkaar. Het thema van dit jaar was evidence-based management. De bijdragen vanuit de Academische Werkplaats Duurzame Zorg zijn opgevallen!

Lees meer