Nieuwsbrief 14 Academische Werkplaats Duurzame Zorg Limburg

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 14 Academische Werkplaats Duurzame Zorg Limburg

  
 
 
 

Geslaagd Symposium 'Toekomstmuziek in Anderhalvelijnszorg'

Op 28 maart jl. vond het symposium getiteld 'Toekomstmuziek in Anderhalvelijnszorg' plaats in het Gouvernement aan de Maas te Maastricht. Het symposium georganiseerd door de Academische Werkplaats Duurzame Zorg richtte zich op de vraag of er toekomstmuziek zit in Anderhalvelijnszorg. 

Zo'n 225 deelnemers afkomstig van verschillende partijen zoals patientenvertegenwoordigers, huisartsen en medisch specialisten, bestuurders van eerstelijnsorganisaties en ziekenhuizen, zorgverzekeraars,  beleidsmakers en wetenschappers in de gezondheidszorg namen deel aan het symposium. 

Lees meer

Marieke Spreeuwenberg geinaugureerd tot lector Zorg op Afstand

Op 28 maart jl. vond aansluitend aan het symposium 'Toekomstmuziek in Anderhalvelijnszorg' de lectorale rede plaats van Marieke Spreeuwenberg, getiteld: 'Van Zorg Op Afstand naar Zorg Dichtbij: Limburg als eHealth-innovatieregio'. Marieke is naast universitair hoofddocent bij Maastricht University en werkzaam binnen de Academische Werkplaats Duurzame Zorg ook lector 'Zorg op Afstand' bij Zuyd Hogeschool. 

Lees meer

Promotie Maartje van der Aa

Maartje van der Aa heeft op 5 april jl. haar proefschrift 'Financial risks of illness: a shared responsibility? Solidarity and deservingness in health insurance and disability insurance in the Netherlands' succesvol verdedigd in het auditorium van de Universiteit Maastricht.

Lees meer

Nieuwe publicatie voor project Eerstelijnsplus in de MijnZorg-regio

Begin januari jl. is het artikel van Tessa Quanjel en anderen, getiteld: 'Does an in-house internist at a GP practice result in reduced referrals to hospital-based specialist care?' gepubliceerd in het international tijdschrift Scandinavian Journal of Primary Health Care. Het artikel gaat over de interventie 'Consult bij de internist in de wijk' dat plaats vindt in de regio Parkstad.

Lees meer

Factsheet Zuid-Limburgse Jeugd-GGZ

Onlangs is de factsheet 'Zuid-Limburgse Jeugd-GGZ' verschenen met daarin informatie over het onderzoek van de Universiteit Maastricht naar de demografische en sociaaleconomische kenmerken die het gebruik van de GGZ door jongeren onder de 18 jaar in Zuid-Limburg voorspellen.

Lees meer