Nieuwsbrief 13 Academische Werkplaats Duurzame Zorg Limburg

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 13 Academische Werkplaats Duurzame Zorg Limburg

  
 
 
 

Symposium 'Toekomstmuziek in Anderhalvelijnszorg'

'Zit er toekomstmuziek in Anderhalvelijnszorg? Hoe raken we de juiste snaar in de Zuid-Limburgse proeftuinen?' Dat is het thema van het symposium op 28 maart 2018, georganiseerd door de Academische Werkplaats Duurzame Zorg. Tijdens het symposium zal worden ingegaan op de wijzen waarop de anderhalvelijnsinitiatieven in de Zuid-Limburgse proeftuinen Blauwe Zorg, MijnZorg en Anders Beter in de praktijk worden gebracht.

Aansluitend vindt de lectorale rede plaats van Marieke Spreeuwenberg, lector 'Zorg op Afstand' bij Zuyd Hogeschool en tevens universitair hoofddocent bij Maastricht University en werkzaam binnen de Academische Werkplaats Duurzame Zorg, met als titel: 'Van Zorg Op Afstand naar Zorg Dichtbij: Limburg als eHealth Innovatieregio'.

 

Lees meer

Promotie Daan Westra

Daan Westra heeft op 1 november jl. zijn proefschrift getiteld 'Healthcare's Competition Conundrum. Cooperative inter-organizational strategies in competitive healthcare markets' succesvol verdedigd in het auditorium van de universiteit Maastricht.

Lees meer

Promotie Maike Tietschert

Op 10 november jl. heeft Maike Tietschert haar proefschrift getiteld  'The Complex Relationship between Organizational Culture and Patient-perceived Integrated Care. Clearing the mud?' succesvol verdedigd in het auditorium van de universiteit Maastricht.

Lees meer

Poster award voor Eveline van Velthuijsen

Afgelopen november heeft Eveline van Velthuijsen tijdens het 12e congres van de 'European Delirium Association' in Oslo een poster award gewonnen. Eveline verricht binnen de Academische Werkplaats Duurzame Zorg onderzoek naar Seniorvriendelijke ziekenhuiszorg toegespitst op het verbeteren van zorg inzake delier.