Nieuwsbrief 10 Academische Werkplaats Duurzame Zorg Limburg

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 10 Academische Werkplaats Duurzame Zorg Limburg

  
 
 
 

Publicatie over substitutie in Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde

Op 3 maart j.l. verscheen in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTvG) het artikel van Daan Westra, Marielle Kroese en Dirk Ruwaard over de ins en outs van substitutie. In het artikel genaamd 'Substitutie van zorg. Wat weten we, wat moeten we weten en wat moeten we doen?' geven de onderzoekers hun perspectief op substitutie van zorg in Nederland.

Lees meer

Projecten Duurzame Inzetbaarheid, Eerstelijnsplus, Rechtvaardige zorg en Marktwerking slaan handen ineen

Vijf promovendi van de projecten duurzame inzetbaarheid (Bram Fleuren), eerstelijnsplus (Sofie van Hoof en Tessa Quanjel), rechtvaardige zorg (Willemine Willems), en marktwerking (Daan Westra) hebben de handen ineengeslagen. Samen onderzochten ze wat de gevolgen zijn voor de inzetbaarheid van medisch specialisten wanneer zij werken in een ziekenhuis en in een eerstelijnsplus centra in vergelijking met de inzetbaarheid van medisch specialisten die werken in meerdere tweedelijns instellingen. Het artikel waar de onderzoekers aan werken is onlangs geaccepteerd voor een presentatie op het jaarlijkse congres van de Academy of Management in Atlanta, USA. De onderzoekers zullen hun bevindingen daar in augustus presenteren.

 

Publicatie marktwerking in de zorg; wat weten we daarover en hoe moet het verder?

De onderzoekers van het project marktwerking, Daan Westra, Federica Angeli, Martin Carree en Dirk Ruwaard, hebben afgelopen februari een artikel gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Health Policy. In het artikel getiteld 'Understanding competition between healthcare providers: Introducing an intermediary inter-organizational perspective' staat de vraag wat bekend is over het effect van marktwerking in de zorg en hoe het onderzoek daarnaar een vervolg zou moeten krijgen centraal.

Lees meer

Nieuwe gezichten binnen de Academische Werkplaats Duurzame Zorg

Met Susanne Hanssen als  onderzoeksmedewerker en twee PhD's, te weten Sanne Grootjans en Gijs Brouwer,  is de Academische Werkplaats Duurzame Zorg weer uitgebreid. 

Lees meer