International Conference on Integrated Care 2015

18 May 2015

Op 25, 26 en 27 maart nam een aantal leden van de Academische Werkplaats Duurzame Zorg deel aan het jaarlijkse congres van de International Foundation for Integrated Care (IFIC). Het congres van de IFIC staat jaarlijks in het teken van geïntegreerde zorg, een onderwerp dat goed aansluit bij de academische werkplaats. De International Conference on Integrated Care (ICIC), zoals het congres officieel heet, werd gehouden in Edinburgh (Schotland), en het thema was dit jaar ‘Complex Needs, Integrated Solutions: Engaging, empowering and enabling people for active healthy living’.

Namens de Academische Werkplaats Duurzame Zorg waren Dirk Ruwaard, Daan Westra, Mariëlle Kroese en Sofie van Hoof aanwezig op het congres. Sofie van Hoof presenteerde er de eerste resultaten van haar pilot studie naar eerstelijnspluszorg, terwijl Daan Westra zijn voorlopige bevindingen over oncologische netwerken en specialisten netwerken deelde.

Het evenement trok gerenommeerde sprekers uit binnen- en buitenland die drie dagen lang onderzoeksresultaten, projecten en praktische ideeën en toepassingen met elkaar uitwisselden rondom het thema geïntegreerde zorg. Zo lanceerde de World Health Organisation (WHO) bijvoorbeeld hun strategie over People Centered Integrated Health Services (PCIHS) tijdens het congres en werden er verschillende (Nederlandse) initiatieven gepresenteerd om zorgverlening te integreren.

 

Hier vindt u een korte video-impressie van het congres 

Interessant? De 16e International Conference on Integrated Care zal worden gehouden van 9-11 mei 2016 in Barcelona.